Öğrencilerimize duyuru

2011-2012 eğitim öğretim yılı güz yarıyılından itibaren üniversitemizde okutulan Ortak Zorunlu Dersler Internet Tabanlı Uzaktan Eğitim ile yapılacaktır.

Uzaktan Eğitim sistemi; önceden hazırlamış ders içeriklerinin internet üzerinden bireysel olarak izlenmesi, dinlemesi ve çalışılması ile yine internet üzerinden eş zamanlı olarak öğretim elemanı ile tele-konferanstan oluşmaktadır.

Bireysel çalışmada; Öğrenci, öğretim elemanı tarafından daha önce hazırlanıp sisteme yüklenmiş ders içerikleriniistediği zaman sisteme girerek inceleyebilmekte olası sorularını öğretim elemanına mesaj ile yöneltmektedir.

Eş zamanlı eğitimde; Öğrenci ve öğretim elemanı programda belirtilen saatte sesli, görüntülü olarak iletişime geçebilmekte, yazılımlarda yer alan beyaz tahta uygulaması ile tahta üzerinde konu ile ilgili tartışmalarını yapabilmektedir.

Üniversitemizde uygulanacak Uzaktan Eğitimde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Bilgisayar dersleri gruplar halinde düzenlenmiş ve dersler bu gruplar çerçevesinde verilecektir. Öğrencisi olduğunuz bölümün hangi grupta olduğunu, ilgili grubun eş zamanlı eğitiminin haftalık programda hangi gün ve saatte yapılacağını Uzaktan Eğitim MYO ’nun web sayfasındaki açıklamaları takip ederek (veya Enformatik Bölüm Başkanlığı web sayfasından) öğrenebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim sistemine giriş için kullanacağınız site adresiniz, kullanıcı adı ve şifreniz;

Giriş adres: http://www.uzem.aku.edu.tr/www/index.php

Kullanıcı adı: Öğrenci numarası

Şifresi: TC Kimlik numarasının ilk beş rakamı

olarak düzenlenmiştir.

Bilgisayar ve İnternet erişimi olmayan öğrencilerimizin eş zamanlı dersleri takip edebilmeleri için Enformatik Bölüm Başkanlığında (Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Kütüphane binasının zemin katı) bir adet bilgisayar laboratuvarı açık tutulacaktır.

 

Uzaktan eğitimle verilecek dersler aşağıdaki tabloda bildirilmiştir:

Örgün Eğitimdeki Ortak Zorunlu Dersler Uzaktan Eğitimde Alınacak Dersler
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1
Türk Dili 1 Türk Dili 1
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı 1 Bilgisayar 1
Bilgi ve İletişim Teknolojisi 1
Bilgisayar Kullanımı 1
Bilgisayar 1

 

 

 

 

 

14 Aralık 2012, Cuma 510 kez görüntülendi