6353 SAYILI KANUNDA BELİRTİLEN GECİÇİ 63. MADDESİ

6353 sayılı 04.07.2012 tarihinde kabul edilen “Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 12 Temmuz 2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren kanunun Geçici 63. Maddesiyle 2547 sayılı kanuna geçici medde ile yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre; 6111 sayılı kanunla değişik 2547 sayılı kanunun geçici 58. Maddesinden süresi içinde başvurmamaları nedeniyle yararlanamayanlar, Uluslararası Ortak Lisans Programları çerçevesinde öğrenim görenler dâhil, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilişiklerinin kesildiği, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne başvuruda bulunmaları hâlinde Geçici 58 inci maddede yer alan esaslara göre, öğrenimlerine başlayabileceklerdir.

Başvurular için gerekli Belgeler;

Başvuru için Kayıtlı oldukları ilgili birimlere başvuru da bulunacaklardır. İlgili başvuru formu aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

23 Temmuz 2012 Tarihinden İtibaren Aşağıda Belirtilen Belgeler İle Birlikte İlgili Öğrenci İşleri bürolarına Başvurulması
1- Adli Sicil Belgesi (Sabıka Kaydı)

2- Diplomanın aslı

3- Sınav sonuç belgesi (Programı kazanıp kayıt yaptırmayanlar için)

4- Askerlik durum belgesi (Erkek Adaylar)

Dilekçe Örneği için tıkla

İntibak İşlemleri;

2012-2013 Güz yarıyılına başlamak isteyen öğrencilerin intibak işlemleri ilgili birimlerce yapılacak olup 10 Eylül 2012 tarihine kadar başvurmayan öğrencilerin intibak işlemleri takip eden dönemlerde değerlendirilecektir.

İlgili Kanun Maddeleri;

Adayların kabul ve intibak işlemleri Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan/yayınlanacak olan kararlar doğrultusunda ve Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve web sayfasında yayımlanmakta olan “6111 Sayılı Af Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Esaslar”a uygun olarak gerçekleştirilecektir.

6111 Sayılı Kanunun Üniversitemizdeki uygulama ilkelerine ilişkin Esaslar için tıklayın.

6111 sayılı kanunun Geçici 58. Maddesi için tıklayın.

14 Aralık 2012, Cuma 265 kez görüntülendi