ÖĞRENCİ NUMARA nızı öğrenmek için tıklayınız…

Değerli öğrencimiz,

Öncelikle Kurban Bayramınızı tebrik eder, sevdiklerinizle birlikte nice bayramlar geçirmenizi dileriz.

Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesinde eğitim alacak olmanız nedeniyle sizi tebrik ediyoruz. Tüm üniversitelerde olduğu gibi, üniversitemizde de kayıt işlemleri 13 – 15 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacaktır. İlk kayıt işlemleri ile ilgili her adımı titiz bir şekilde yerine getirirseniz yapacağınız kayıt sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Ön kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgi ve ikinci ve uzaktan öğretim harç ücretleri için lütfen aşağıdaki bilgilerinizi dikkatle okuyunuz. 

KAYIT TARİHLERİ VE GEREKLİ BELGELER

Kayıt İçin Gerekli Belgeler: (Kayıt Merkezimize Gelecek Öğrenciler İçin).

1-Mezuniyet belgesinin aslı

2- 4,5 cm X 6cm boyutunda 6 adet fotoğraf

3- Öğrenci katkı payı makbuzu (Katkı Payı ödemesi gereken bölümler için)

4-Afyon Sağlık Yüksekokulu bölümlerine kayıt yaptıracak öğrencilerin resmi yataklı tedavi kurumlarından alacakları sağlık kurulu raporu.

5- Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı programına kayıt yaptıracak öğrenciler için ÖSYM kılavuzunda yer alan açıklamalardan 122 nolu koşulda belirtilen şartlara uygun sağlık raporu

İNTERNETTEN ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

  • Üniversitemizi kazanan ve kaydolmak isteyen tüm öğrencilerin internetten ön kayıt yaptırması zorunludur. Ön kayıt işlemleri  http://yenikayit.aku.edu.tr adresinden ve  http://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx  yapılacaktır.
  • İnternete bağlı bir bilgisayardan yukarıdaki adrese bağlanınız, açılan pencereye TC Kimlik numaranızı, baba adınızı ve doğum tarihinizi yazıp giriş tuşuna basınız.
  • Gelen ekranda ÖSYM’den aldığımız bilgiler mevcut olup, bu bilgiler içerisinde eksik veya yanlış bilgi olması durumunda düzeltmeleri yapınız. ÖSYM’de mevcut olmayan diğer kişisel bilgileriniz boş olarak gelecektir, bu alanları doldurunuz.
  • Mühendislik, Teknoloji ve Veteriner fakültemizi kazanan öğrenciler için belirli bir kontenjan dahilinde isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı açılacaktır. Hazırlık sınıfına katılmak isteyen öğrencilerimizin ön kayıt formunda ilgili kutucuğu işaretlemeleri gerekmektedir.
  • Tüm alanları doğru bir şekilde tamamlayıp “Kaydet” tuşuna basınız. Sistem, eksiklik veya hata olması durumunda size uyarı verecektir. Bu hataları düzeltip tekrar “Kaydet” tuşuna basınız. Kaydetme işlemini tamamladıktan sonra “Yazdır” tuşuna basarak yazıcıdan çıktısını alınız.

Not: Önkayıt formunu yazıcıdan almak için mutlaka ekrandaki “Yazdır” butonunu kullanınız. “Yazdır” butonunu kullanmadan öncede “Kaydet” butonuna bastığınızdan emin olunuz. Aksi taktirde ön kayıt işleminiz yapılmamış olacaktır.

  • Ön kayıt işleminiz bitmiştir. Çıktısını aldığınız öğrenci ön kayıt belgesinin altındaki tarih ve imza alanını doldurunuz.
  • Eğer yaptıysanız burs başvurularına ait formların da çıktılarını alınız.
  • Formların altında gerekli belgeler ve bu belgeleri teslim etmeniz gereken tarihler yazılmış olacaktır. Bu uyarılara dikkat ediniz.
  • Kesin kaydını e-devlet üzerinden yapmak isteyen öğrenciler için detaylı açıklamalar öğrenci.aku.edu.tr adresinde yapılacaktır.

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI

İkinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarına yerleşen öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini vakıflar bankasına yatıracaktır. Öğrenim ücretleri her yıl bakanlar kurulu kararı ile belirlenmektedir. Öğrenim ücretleri Vakıfbank ödeme gişelerinden veya internet bankacılığı üzerinden herhangi bir havale ücreti ödemeden Öğrenci Numarası girilerek yapılabilir. Öğrenci numaranız önkayıt yaptığınızda aldığınız önkayıt belgesi üzerinde görünecektir. Bankada Öğrenci numarası girildiğinde ödenmesi gereken tutar karşınıza otomatik olarak gelecektir. Banka dekontu kayıt sırasında görevlilere teslim edilecektir. Yatırılması gereken miktarı aşağıda belirtilmiştir.

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVLARI

1. Birinci sınıfta okutulmakta olan Yabancı Dil I ve II dersleri için muafiyet sınav tarihleri daha sonra ilgili birimlerden tarafından yayınlanacaktır. Belirtilen derslerden muafiyet sınavına girecek öğrencilerimizin ön kayıt formunda ilgili kutucukları işaretlemeleri gerekmektedir.

2. Zorunlu veya isteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı olan bölümlere yerleştirilen öğrencilerimiz ile İslami İlimler Fakültesine yerleştirilen öğrencilerimiz için İngilizce/Arapça yeterlik/seviye belirleme sınavı yapılacaktır. Bu sınavdan geçenler İngilizce/Arapça hazırlık sınıfından muaf tutulacaklardır. Sınav tarihi daha sonra belirlenecektir. Hazırlık sınıfına kayıt yaptıran tüm öğrencilerin bu sınava katılmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için lütfen Yabancı Diller Yüksekokul ile İslami İlimler Fakültesi web sayfalarını ziyaret ediniz.

BİLGİSAYAR EDİNME KONUSUNDA TAVSİYE

Üniversitemizin tüm birimlerinde öğrencilerin uygulamalı eğitim ihtiyacını karşılamak için yeterli sayıda bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Ancak; üniversitemizde bazı dersler uzaktan eğitimle yapıldığından öğrencilerin birer adet taşınabilir bilgisayar edinmeleri yararlı görülmektedir. Bunun için sosyal, fen ve sağlık içerikli programları kazanan öğrencilerin birer netbook özellikli bilgisayara, mühendislik programlarını kazanan öğrencilerin ise birer notebook özellikli bilgisayara sahip olması tavsiye edilmektedir.

EĞİTİM-ÖĞRETİMİN BAŞLAMASI

2014–2015 Eğitim-Öğretim yılı tüm birimlerimizde 15 Eylül 2014 tarihinde başlamış olup, ek kontenjan ile yerleşen öğrencilerimiz kayıt olduktan sonra  öğrenimlerine hemen devam edeceklerdir.

KİTAPLAR

Kayıtlar sırasında birinci sınıflardaki zorunlu İngilizce dersi kitaplarını ve hazırlık sınıfı okuyacak öğrencilerin hazırlık sınıfı kitaplarını temin etmeleri için yanlarında 50TL bulundurmaları tavsiye olunur.

ULAŞIM

Türkiye’nin tüm illerinden ilimize kara ve demir yolu ile ulaşım mümkündür. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü ve Öğrenci Kayıt bürosu Afyonkarahisar-Eskişehir yolu üzerinde bulunan Ahmet Necdet Sezer yerleşkesindedir. Kampüsümüze şehir merkezinden minibüsler ve halk otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Afyonkarahisar tren istasyonu şehir merkezinde, şehirlerarası otobüs terminali ise çevreyolu üzerindedir. Otogardan il merkezine yarımşar saatlik ara ile karşılıklı servisler bulunmaktadır.

Kaydını Afyonkarahisar’a gelerek yaptıracak öğrenciler için kayıt işlemleri, kampüs alanımız içerisinde  yapılacaktır. Kayıt merkezine otobüs terminalinden ulaşım, her gün 09:00’dan itibaren şehirler arası otobüs terminaline ait servis otobüsleri ile ücretsiz olarak sağlanabilecektir. Önceki yıllarda yapılan kayıtlardaki deneyimlerimize göre, kayıt yoğunluğu öğle saatlerinde bitmektedir. Öğrenci ve velilerimizin çok erken saatlerde gelip sırada beklemelerine gerek yoktur.

BARINMA

Kredi ve yurtlar kurumu yurtlarında barınma imkanı bulamayan öğrenciler için Afyonkarahisar il merkezinde ve ilçelerde çok sayıda özel öğrenci yurdu ve pansiyon bulunmaktadır. Ayrıca özellikle il merkezinde öğrencilerimiz kiraladıkları evlerde de barınma imkanına sahip olabilirler. Konuyla ilgili hazırlıkları sürmekte olan AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ KAYIT VE BARINMA REHBERİ ‘ni kayıt sırasında alabilirsiniz. 

Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI MİKTARLARI

Normal öğretime kayıt yaptıracak öğrenciler, katkı payı yatırmayacaktır. İkinci öğretimde ve uzaktan öğretimde öğrenim görecek öğrencilerimizin öğrenim ücretleri aşağıda belirtilmiş olup, en yakın Vakıfbank banka şubelerinden yatırılabilir.  Bankaya katkı payı yatırma işlemi 10.10.2014 tarihinden itibaren başlayacaktır. 

KATKI PAYI MİKTARLARI

BAKANLAR KURULU TARAFINDAN AÇIKLANAN 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

OKULU

 BİRİNCİ DÖNEM ÖĞRENİM ÜCRETİ

1

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (FEN PROGRAM)

640,50 TL

2

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ (SOSYAL PROGRAM)

481,00 TL

3

İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAK.

577,50 TL

15

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

513,50 TL

4

TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ.

573,30 TL

5

EĞİTİM FAKÜLTESİ

513,50 TL

6

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

764,50 TL

7

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

764,50 TL

8

AFYON SAĞLIK YO

577,50 TL

9

ATATÜRK SAĞLIK HİZMETLERİ MYO

385,00 TL

10

BOLVADİN UYG.BİL.YO

577,50 TL

11

TURİZM İŞL.VE OTELCİLİK YO

385,00 TL

15

TURİZM FAKÜLTESİ

513,50 TL

12

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

962,00 TL

13

DEVLET KONSERVATUARI

İKİNCİ ÖĞRETİM YOKTUR

14

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

İKİNCİ ÖĞRETİM YOKTUR

15

TÜM MESLEK YÜKSEK OKULLARI

385,00 TL

16

UZAKTAN EĞİTİM MESLEK YÜKSEK OKULU

385,00 TL

 

 

Yurtlarla İlgili Bilgiler

Dikey Geçiş Öğrencilerine

08 Ekim 2014, Çarşamba 127 kez görüntülendi