2014 – 2015 Eğitim – Öğretim yılı bahar yarıyılı için alınacak katkı payı ve öğrenim ücretlerinin tahsilatı 26 Kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı resmi gazete de yayımlanan “Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun gereğince Bahar yarıyılından itibaren uygulanacağından aşağıda belirtilen maddelere dikkat edilerek ders kaydının yapılması ve yatırılacak olan katkı payı ve öğrenim ücretlerine ilişkin bilgiler verilmiştir.

Belirtilen maddelere dikkat edilerek kayıt işleminizi yapınız.

Ders kayıt Yenileme İşlemleri:

Ders kayıt Yenileme zamanını öğrenmek için  Akademik Takvim  Tıklayınız.

Öğrencilerimizin ve Danışmanlarımızın Ders Kayıt ekranının sağ üst tarafta aşağıdaki gibi ödenmesi gereken bilgiler bulunmaktadır.

Önceki Dönem Bakiye                            : Varsa önceki dönemlerde borç veya alacağı
Dönemlik Ücret                                         :
Bu dönem ödemesi gereken dönemlik ücret
Dönemlik Ek Ders Ücreti                     :
Varsa ek derslerden gelen toplam ücret
Ödenmesi Gereken Toplam Ücret  :
Ödemesi gereken toplam ücret
Ödenen Toplam Ücret                           :
Bankaya Ödediği toplam ücret
Genel Bakiye                                               :
Genel Bakiyesi (Toplam Ödemesi Gereken Tutar)

Ders kaydını kesinleştirebilmesi için on-line hesaplanan ücretin önceden ödenmiş olması gerekmektedir.

NOT: Ek ücret durdurulduğundan bankada sadece Önceki Dönem Bakiye + Dönemlik Ücret görünmektedir. Bankada görünen bu miktar ödendikten sonra kesinleştirme yapabilirsiniz.

Döneminize ait katkı payı veya öğrenim ücretini yatırmadan ders kayıt ekranına girilebilecek ve ders seçme işleminiz gerçekleşebilecektir. Fakat “Kesinleştir” butonuna bastığınız da “Borcu” olduğuna dair bir hata mesajı alacaksınız ve kesinleştirme işlemi yapamayacaksınız. Ders seçme ekranında derslerinizi seçimini yapınız ve ekranın sağ üst köşesindeki bakiye görüntülemedeki ücretinizi ilgili bankaya yatırdıktan sonra ders seçiminizi kesinleştiriniz.

Danışmanınız ders ekleme ve çıkarma yapması durumunda oluşan ders ücreti farkı bankaya ödemeden danışmanınız onay işlemi gerçekleştiremeyecektir. Ders seçiminizde herhangi bir ücret farkı çıkmadığı takdirde danışmanınız onay verebilecektir. Bu nedenle kayıt işleminizin onaylanıp onaylanmadığını sık sık sayfanızdan kontrol ediniz.

Normal süresinde okuyan öğrencilerimiz doğrudan bankaya gidebilir ve varsa dönemlik ücretini ödeyip ders kaydını yapabilir, normal süresi dışında ise bankada sadece dönemlik ücretini ödeyebilir, fakat ders kayıt ekranında derslerini seçtikten sonra çıkan farkı tekrar bankaya gidip ödemek zorundadır. Zamanında ücretini bankaya yatırmayanların kayıtlarını sistem otomatik olarak İPTAL edecektir.

Ders Saat Ücreti Hesaplama işlemi

A-      Normal öğrenim süresinde okuyan öğrencilerimiz,

a-       Normal öğretim öğrenciler için ücret yansımayacaktır.

b-       İkinci Öğretim öğrencileri için Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan ücret kadar yansıyacaktır.

B-       Normal Öğrenim süresini aşan öğrencilerimiz için;

( ders birim fiyat tespiti hesaplaması)

a-       Ödemesi gereken dönemlik ücret / bir dönemlik AKTS (30) = birim fiyat

b-       Buna ek olarak ders kayıt ekranında seçtiği her bir dersin AKTS’ nın birim fiyatının %50 fazlası ile çarpılarak bulunan toplam ek ücret.

Sonuç =Ödemesi Gereken Dönemlik Ücret + Ek Ders Ücreti şeklinde bulunur.

Örnek:
Öğrenci Lisans Normal Öğretim Öğrencisi ve Normal Süresi dışında (5nci Yılında);

Öğrencinin Seçtiği Dersler

Not: Dönemlik ödemesi gereken ücret 95 TL üzerinden hesaplanmıştır.
1- Alınan Ders: PRO201 2.Sınıf Dersi 6 AKTS

PRO201 2.Sınıf Dersi 6 AKTS, Toplam Dönem AKTS: 30