Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), mezunlarına karekodlu diploma vermeye başladı. Diplomalara entegre edilen özel tasarlanmış karekod sayesinde diplomaların güvenliği sağlanarak, olası sahteciliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Karekod uygulamasıyla, diplomaların arka kısmına basılmış olan karekod, akıllı telefonlara yüklenen karekod okuma programı ile okutulduğunda, diplomanın doğruluğu internet üzerinden AKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı otomasyonu aracılığıyla sorgulanabiliyor.

Marmara ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitelerinin ardından Türkiye’de karekodlu diploma uygulaması başlatan 3. Üniversite olduklarına dikkat çeken ve diploma güvenliği konusunda önemli bir adım attıklarını belirten AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak ve en yeni teknolojiyi takip ederek, üniversitemizi tercih edilen bir üniversite konumuna getirmek için uğraş veriyoruz. Kocatepe ailesi olarak öğrenci odaklı, yenilikçi adımlar atmaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi ve karekodlu diploma uygulamasının tüm öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

13haziran1410 13haziran1411
19 Haziran 2014, Perşembe 872 kez görüntülendi