Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinden olan Bilgisayar Kulübünün düzenlediği “Kişisel Girişimcilik: Teknoloji Çağında Öğrenemediklerimiz” adlı etkinlik, 2 Mayıs 2013 Perşembe günü yapıldı. Üniversitemiz ANS Kampusü 1. Eğitim Binası Abdullah Kaptan Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferans, SEO&SEM Danışmanı ve Uzmanı Aykut Aslantaş tarafından verildi.

Aslantaş konuşmasında, kişisel girişimcilik, internet kullanımı, viral marketing, online marketing, sosyal ağ fenomenleri gibi konularda ayrıntılı bilgi verdi. Aslantaş konuşmasına “Biz interneti tüketerek kullanıyoruz. Üretici bir toplum olmuyoruz internet üzerinde. Türkiye’deki nüfus oranına baktığımızda, %51 kadın oranı, %49 erkek oranı görmekteyiz. İnternet kullanımında da %57 erkek kullanıcı bulunuyor. Yani erkekler daha fazla internet kullanıyor. Bunu yaş oranına döktüğümüzde %21-22’lik kısımda, 15-34 yaş arasını görmekteyiz. Türkiye’de ‘Y Kuşağı’ denen bir kuşak var. Y kuşağı, 1980 ile 1995 arası yıllarda doğan insanlara deniyor. 2012 yılının sonunda yapılan araştırmaya göre, Y kuşağının %76’sı kendi işini kurma peşinde. Bu araştırmaya göre 1980-1995 arası doğumlular, 2023-2028 yılları arasında kendiişlerini kuracaklar. Gerek online gerekse offline olarak bir girişimcilik sergileyecekler. Kendi işleri olacak.” şeklinde devam etti. Farkındalık yaratmanın önemine de değinen Aslantaş, girişimci olabilecek adaylar ile deneyimlerini paylaştı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferans, Aslantaş’ın soruları yanıtlamasının ardından son buldu.

Aykut Aslantaş Kimdir?
2010 yılında bu yana tüm Dünya’da 35 Ülkede bulunan Google Developer User Group’ un Ankara kolunda Co-Organizer ve SEO&SEM birim sorumluluğu yapmaktadır. 2010 yılından beri Türkiye’nin birçok üniversitesinde SEO&SEM seminerlerini düzenlemiş olup; TÜTEV, Dijital Akademi ve Türkiye Bilişim Derneği gibi eğitim kurumları ile bu alanda eğitimler verip, Türkiye’nin önde gelen firmalarına da kurumsal özel eğitimler düzenlemekte ve pazarlama danışmanlıklarını yapmaktadır. 2010-2011 yıllarında 2 yıl üst üste Mini MBA programını en iyi şekilde bitirmiş olup aynı zamanda Kalite Yöneticiliği ve İç Denetçilik uzmanlıklarına da sahiptir.

08 Mayıs 2013, Çarşamba 53 kez görüntülendi