2016 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programlarına Kayıt Hakkı Açıklaması.

Değerli öğrencimiz,

                Ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesinde eğitim alacak olmanız nedeniyle sizi tebrik ediyoruz.  Kayıtlarımız, 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.  İlk kayıt işlemleri ile ilgili her adımı titiz bir şekilde yerine getirirseniz yapacağınız kayıt sorunsuz bir şekilde tamamlanmış olacaktır. Ön kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgi ve katkı payı ve öğrenim ücretleri için lütfen aşağıdaki bilgilerinizi dikkatle okuyunuz. 

KAYIT TARİHLERİ VE GEREKLİ BELGELER

Kayıt İçin Gerekli Belgeler: (Kayıt Merkezimize Gelecek Öğrenciler İçin).

1-Mezuniyet belgesinin aslıyla beraber onaylı fotokopisi  (Lisans Diplomasının Aslı veya Geciçi Mezuniyet Belgesinin Aslı, Yeni mezunlar için mezun olduğunu belirten ve diplomasının hazır olmadığına dair ilgili üniversitesinden yazı.)

2- 4,5 cm X 6cm boyutunda 6 adet fotoğraf

3- Öğrenci katkı payı makbuzu 

4- Askerlik Tecil Belgesi

5- Transkript aslı veye onaylı belgesi

İNTERNETTEN ÖN BİLGİ GİRİŞ İŞLEMLERİ (15.10.2016 tarihinden itibaren)

  • Üniversitemizi kazanan ve kaydolmak isteyen tüm öğrencilerin internetten Öğrenci Bilgi Formunu doldurmak zorundadır. 15.10.2016  tarihinden itibaren yüzyüze kayıt yapıldıktan sonra, Ön kayıt işlemleri  http://yenikayit.aku.edu.tr adresinden ve  http://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx   yapılacaktır.
  • İnternete bağlı bir bilgisayardan yukarıdaki adrese bağlanınız, açılan pencereye TC Kimlik numaranızı, baba adınızı ve doğum tarihinizi yazıp giriş tuşuna basınız.
  • Gelen ekranda ÖSYM’den aldığımız bilgiler mevcut olup, bu bilgiler içerisinde eksik veya yanlış bilgi olması durumunda düzeltmeleri yapınız. ÖSYM’de mevcut olmayan diğer kişisel bilgileriniz boş olarak gelecektir, bu alanları doldurunuz.
  • Tüm alanları doğru bir şekilde tamamlayıp “Kaydet” tuşuna basınız. Sistem, eksiklik veya hata olması durumunda size uyarı verecektir. Bu hataları düzeltip tekrar “Kaydet” tuşuna basınız. Kaydetme işlemini tamamladıktan sonra “Yazdır” tuşuna basarak yazıcıdan çıktısını alınız.

Not: Önkayıt formunu yazıcıdan almak için mutlaka ekrandaki “Yazdır” butonunu kullanınız. “Yazdır” butonunu kullanmadan öncede “Kaydet” butonuna bastığınızdan emin olunuz. Aksi taktirde ön kayıt işleminiz yapılmamış olacaktır.

  • Ön kayıt işleminiz bitmiştir. Çıktısını aldığınız öğrenci ön kayıt belgesinin altındaki tarih ve imza alanını doldurunuz.
  • Formların altında gerekli belgeler ve bu belgeleri teslim etmeniz gereken tarihler yazılmış olacaktır. Bu uyarılara dikkat ediniz.

Bilgileriniz henüz sistemimize aktarılmadığından dolayı Yüz yüze kayıt için erken gelebilirsiniz. 

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI

İkinci öğretim  eğitim programlarına yerleşen öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini vakıflar bankasına yatıracaktır. Öğrenim ücretleri her yıl bakanlar kurulu kararı ile belirlenmektedir. Öğrenim ücretleri Vakıfbank ödeme gişelerinden veya internet bankacılığı üzerinden herhangi bir havale ücreti ödemeden Öğrenci Numarası girilerek yapılabilir. Öğrenci numaranız önkayıt yaptığınızda aldığınız önkayıt belgesi üzerinde görünecektir. Bankada Öğrenci numarası girildiğinde ödenmesi gereken tutar karşınıza otomatik olarak gelecektir. Banka dekontu kayıt sırasında görevlilere teslim edilecektir. Yatırılması gereken miktarı aşağıda belirtilmiştir.

Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI MİKTARLARI

NÖğrencilerin tercih kılavuzunda yayımlandığı üzere katkı payı ve ikinci öğretim ücreti ödeceğine, öğrenim ücretleri aşağıda belirtilmiş olup, en yakın Vakıfbank banka şubelerinden yatırılabilir.  Bankaya katkı payı yatırma işlemi 15.10.2016 tarihinden itibaren başlayacaktır.

KATKI PAYI MİKTARLARI

BAKANLAR KURULU TARAFINDAN AÇIKLANAN 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

 

OKULU

 BİRİNCİ DÖNEM ÖĞRENİM ÜCRETİ

     

1

TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

764,50 TL

2

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

764,50 TL

     

 

14 Ekim 2016, Cuma 227 kez görüntülendi