Ukrayna’dan gelen öğrencilerin yatay geçiş/özel öğrencilik başvuruları ve şartları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen esaslara göre yürütülecektir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından ilan edilen şartlar için tıklayınız.

Başvurular, değerlendirmeler ve kayıtlar aşağıdaki takvime göre yürütülecektir.

Kontenjan İlan Tarihi 11 Nisan 2022
Yatay Geçiş Başvuru Tarihleri 11-15 Nisan 2022
Sonuçların İlan Tarihi 20 Nisan 2022
Asil Öğrenci Kayıt Tarihleri 21-22 Nisan 2022
Yedek Öğrenci İlan Tarihi 23 Nisan 2022
Yedek Öğrenci Kayıt Tarihi 25 Nisan 2022

Yatay geçiş ve özel öğrencilik başvurusunda bulunan öğrenciler ıslak imzalı başvuru formunun ekinde aşağıda belirtilen belgelerle birlikte başvurularını belirtilen tarih aralığında şahsen yapmaları gerekmektedir. Başvuru Formu için tıklayınız

Gerekli belgeler (Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik için)

• * Öğrenci belgesi
  • * Transkript
  • * ÖSYS sonuç belgesi (öğrencinin kayıt yaptırdığı yıla ait Puan Kartı ve Yerleştirme Belgesi)
  • * Disiplin durumunu belirten belge (Öğrenci belgesi ya da transkriptte disiplin durum bilgisi var ise ayrıca belge talep edilmeyecektir)
  • * Lise diplomasının fotokopisi
  • * Ders içerikleri

Üniversimiz Birimlerinin bölüm/program bazında yatay geçiş kontenjanları

Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar ilgili birimlerin öğrenci işlerine özel öğrencilik için gerekli olan belgelerle şahsen başvuru yapması gerekmektedir.

Yatay geçiş ve Özel öğrencilik başvuruları; ilgili ilgili birimlerin öğrenci işleri tarafından yürütülecektir.

Başvuruda bulunulacak ilgili birim öğrenci işleri iletişim bilgileri için tıklayınız.

08 Nisan 2022, Cuma 5158 kez görüntülendi