Üniversitemize DGS sınavı ile yerleştiğiniz için sizleri tebrik ederiz.

2022- 2023 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize DGS Ek (Dikey Geçiş Sınavı) ile yerleşen Öğrencilerimizin kayıt işlemleri

• ♦ E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  19-20 Ekim 2022 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
  • ♦ E-Kayıt yapamayan ve Üniversitemize gelip kayıt yaptıracak olan öğrencilerin kayıtları 19-24 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin kayıtları, 19- 24 Ekim 2022 tarihleri arası mesai saatleri içinde (Saat 08:30-17:30) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında bulunan kayıt merkezimizde yapılacaktır.
    ♦ Kayıt için adayların, belirtilen süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

GEREKLİ EVRAKLAR

Kayıt İçin Gerekli olan evrakları, e-Devletten kayıt yapan öğrencilerimiz 19-24 Ekim 2022 tarihleri arasında kayıtlı oldukları Fakülte/Yüksekokulun Öğrenci İşlerine, kayıt merkezimize gelerek kayıt yapan öğrenciler ise kayıt esnasında teslim edeceklerdir.

• ♦ Mezuniyet belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi (Önlisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı).
  • ♦ Ön lisans transkripti (not durum belgesi) ve Ders İçerikleri (İnternet bağlantısını gösteren yazı geçerlidir.).
  • ♦ 6 adet fotoğraf 4,5 cm X 6cm boyutunda
  • ♦ Öğrenci katkı payı makbuzu
  • ♦ Askerlik için sorgulama yapılmakta olup, askerlik ile ilgili sorunları olan öğrencilerimiz için,  Erkek öğrenciler Askerlik Şubesinden alacakları “Kaydında Bir Sakınca Yoktur” şeklinde ki belgeyi getireceklerdir.

DERS İNTİBAKLARI

Kayıt yaptıracak adaylar ders intibakının yapılabilmesi için, transkriptini ve ders içeriklerini kayıt esnasında teslim edeceklerdir.

ÖĞRENİM ÜCRETİ/KATKI PAYI

• ♦ Normal öğretime kayıt yaptıracak öğrenciler, katkı payı yatırmayacaktır. (İkinci Üniversite okuyup normal öğretimde okuyanlar hariç).
  • ♦ İkinci öğretimde öğrenim görecek öğrencilerimizin öğrenim ücretleri ödemeleri gerekmektedir.
  • ♦ 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücreti/Katkı Payı için  TIKLAYINIZ
  • ♦ Kayıt Merkezinde kayıt yapanlar Banka dekontu kayıt sırasında kayıt görevlilerine teslim edilecektir. e-Devletten kayıt yapan öğrenciler ödemeleri gereken ücret var ise Ders Kayıtları esnasında ödeyeceklerdir.
  • ♦ Öğrenim ücretleri Vakıfbank ödeme gişelerinden, ATM makinelerinden veya internet bankacılığı üzerinden herhangi bir havale ücreti ödenmeden öğrenci numarası girilerek yapabilir. Öğrenci numarası girildiğinde ödenmesi gereken tutar karşınıza otomatik olarak gelecektir.
  • ♦ Katkı payınızı yatırabilmeniz için öğrenci numaranızı bilmeniz gerekmektedir.
  • ♦ Öğrenci numaranızı öğrendikten sonra Öğrenci numaranızla internet bankacılıyı ve ATM’ler ile Vakıfbank şubesinden yatırabilirsiniz. Banka dekontlarınızı kayıt yaptırdığınız yere teslim edilmesi gerekmektedir.
  • ♦ Öğrenci Numaranızı Öğrenmek için;
    • ♦ E-DEVLET ten kayıt yapan öğrencilerimizin kayıtları başarılı olmuş ise Öğrenci Bilgi Sistemimize giriş yapabilirler.
      Otomasyon sistemine giriş adresiniz: https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx
      Kullanıcı Adınız: Öğrenci Numaranız. buradan öğrenebilirsiniz
      Şifreniz: Yukardaki otomasyona giriş linkini seçince karşınıza gelen ekranda Şifre Sıfırla seçeneği ile şifrenizi belirleyebilirsiniz.
    • ♦ NOT : Kayıt yapmamış öğrencilerde HATA::Sadece Aktif Öğrenciler Giriş Yapabilir. Lütfen Öğrenci İşleri ile İrtibata Geçin. Mesajı gelmektedir.

KAYIT MERKEZİNDE KAYIT YERİ VE TARİHİ

Kayıt Tarihi:  19 – 24 Ekim 2022

Kayıt Yeri: Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü AFYONKARAHİSAR.

18 Ekim 2022, Salı 1402 kez görüntülendi