Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının Yükseköğretim Kurumlarında 2022-2023 Bahar Yarıyılı Eğitim ve Öğretimine İlişkin Sorular ve Cevaplar II  başlıklı duyurusuna istinaden, “Öğretmenlik Uygulaması II” dersinin ilk ve ortaöğretim kurumlarının açık olduğu dönemde yapılması gerektiği dikkate alınarak 2022-2023 Eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere farklı bir uygulama gerçekleştirilecektir.

1- Üniversitemiz dışındaki diğer Yükseköğretim Kurumlarından tabloda belirtilen Programlara kayıtlı olan son sınıf öğrencileri:

Aşağıda belirtilen Üniversitemiz Programları için aynı programlara kayıtlı diğer Üniversitelerin son sınıf öğrencileri 3 Mart 2023 Cuma günü saat 17:00’ye kadar başvurmaları halinde Öğretmenlik Uygulaması II dersini Üniversitemizden alabileceklerdir (Öğretmenlik Uygulaması II dersinin okul uygulamaları Afyonkarahisar il merkezindeki okullarda yürütülecektir). Öğretmenlik Uygulaması II dersini Üniversitemiz programlarından almak isteyen öğrenciler diğer derslerini kayıtlı oldukları üniversitelerinden uzaktan öğretim yöntemi ile almaya devam edeceklerdir.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği
Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği
Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği (İngilizce)
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği
İslami İlimler Fakültesi İslami İlimler
Spor Bilimleri Fakültesi/

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

Başvuru için gerekli belgeler*:

Talep Dilekçesi

– Öğrenci Belgesi (Islak imzalı ya da Karekodlu)

– Transkript (Islak imzalı ya da Karekodlu)

* Bu belgeler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında Şef Ahmet BİRCAN’a teslim edilecektir.

2- Üniversitemizde tabloda belirtilen Programlara kayıtlı olan son sınıf öğrencilerimiz:

Üniversitemiz farklı birimlerinde yukarıda belirtilen programlara kayıtlı son sınıf öğrencilerimizden Öğretmenlik Uygulaması II dersini alacak öğrenciler ise bulundukları illerde ilgili birimler (Fakülte/Yüksekokul) ve bu programların son sınıfında öğrenci bulunması halinde ilgili Üniversitelere başvuru yapabileceklerdir.

Tablodaki programlarda kayıtlı son sınıf öğrencilerimizin Öğretmenlik Uygulaması II dersini hangi üniversiteden almak istiyorlarsa, https://onbasvuru.aku.edu.tr/ linkine girerek buradaki “Başka Üniversiteden Ders Alma Talep Dilekçesi” ni seçerek e-devlet şifreleri ile girip, karşılarına gelen ekrandaki bilgileri doldurarak 3 Mart 2023 Cuma günü saat 17:00’ye kadar ön başvuruda bulunması ve ayrıca bulunduğu ilde bu dersleri almak istediği Üniversiteye de başvuruda bulunması gerekmektedir.

Not: Pedagojik Formasyon Sertifika Programına kayıtlı öğrenciler bu uygulamanın dışındadır.

25 Şubat 2023, Cumartesi 8389 kez görüntülendi