Ön Kayıt ile Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemine Kayıt Olmayan Öğrenciler hakkındaki duyurumuz 23.07.2023 tarihi itibari ile güncellenmiştir:

Üniversitemizde Yaz öğretimi eğitimleri yüz yüze yapılacaktır.

YAZ OKULU AÇILACAK BİRİMLER

ENSTİTÜ

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

FAKÜLTE

Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fak.

Fen-Edebiyat Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

İslami İlimler Fakültesi

Spor Bilimleri Fakültesi

Teknoloji Fakültesi

Turizm Fakültesi

YÜKSEKOKUL

Beden Eğitimi ve Spor YO

Bolvadin Uygulamalı Bilimler YO

Devlet Konservatuarı

Dinar Uygulamalı Bilimler YO

Sandıklı Uygulamalı Bilimler YO

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik YO

MESLEK YÜKSEKOKULU

Önlisans Programlarında Yaz okulu açılmayacaktır.

• Başka Üniversitelerde kayıtlı olup Üniversitemizde yaz okulundan ders almak isteyen öğrenciler;
      • ♦♦
        24.07.2023
        tarihinde Saat 17:00 ye kadar https://obs.aku.edu.tr/oibs/summer_app/ web adresi üzerinden <Yeni Bir Kullanıcı Oluştur> seçeneğini kullanarak yeni kullanıcı
        oluşturur. (Burada pasaport numarası kullanmayınız)
      • ♦♦ Kullanıcı oluştuktan sonra kayıt esnasında belirtilen e-mail adresine gelen şifre ile aynı link üzerinden başvuru ekranına giriş yapar.
      • ♦♦ Başvuru ekranında sırasıyla bilgiler doldurularak <Kaydet ve İlerle> seçilir.
          • – “Kimlik Bilgileri”,
          • – “İletişim Bilgileri”,
          • – “Üniversite Bilgileri” (Kayıtlı olduğunuz ve alacak olduğunuz ders sonuçlarının gönderilmesini istediğiniz üniversite bilgisi seçilir.
          • – “Başvuru Bilgileri” girilir. (Lisans öğrencileri, Başvuru Yapılan Fakülte için YAZ OKULU LİSANS seçmelidir. Ayrıca Başvuru Yapılan Bölüm ve Program için Yaz Okulu ile başlayan uygun bölüm, programı seçmelidir. Bunun dışında Farklı Fakülte, Bölüm, Program seçenlerin başvuruları onaylanmayacaktır.)
      • ♦♦ Başvuru ekranında istenilen tüm bilgiler doğru bir şekilde girilerek başvuru tamamlanır.
        (Not: IBAN ücret iadesi için kullanılacağı için mutlaka doğru bir şekilde yazılmalıdır)
      • ♦♦ Yapılan bu başvuru sonunda, başvuru birim yöneticileri tarafından incelenecek ve başvurunuzun onaylanması halinde tarafınıza öğrenci numarası verilecektir. Başvurunuzun durumunu başvuru ekranına girerek sık sık takip etmeniz gerekmektedir.
      • ♦♦ Başvuru onaylanıp, tarafınıza öğrenci numarası verildikten sonra https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/ linkinden, giriş ekranında <E-Devlet İle Giriş> ya da <Şifre Sıfırla> seçeneği kullanılarak yeni şifre alınıp sisteme giriş sağlanır.
      • ♦♦ Başvuru işlemleri sonuçları, başvuru esnasında vermiş olduğunuz e-mail adresine bilgi olarak gönderilmektedir.
  • ♦ Başvuru ekranında girdiğiniz bilgiler ile gerçek öğrenci otomasyon sistemi (OBS) üzerinde kaydınız oluşturulacaktır. Bu nedenle hak kaybına uğramamak için bilgilerinizi doğru girmeniz çok önemlidir.
  • ♦ Kesin kayıta katılarak yaz okulundan ders alabilmek için Başvuru işlemleri tamamlanarak öğrenci numarası alınmış olmalıdır.
  • ♦ Yaz Okulu sonunda almış olduğunuz derslere ait not döküm belgeleri başvuru esnasında belirttiğiniz ilgili üniversiteye gönderilecektir. Birden fazla Üniversite kaydı olan öğrencilerin doğru Üniversiteyi seçtiğinden emin olması gerekir, aksi halde yaz okulunda alınacak derslere ilişkin not bilgileri burada belirtilen üniversiteye gönderilecektir.
  • ♦ Eksik ya da yanlış bildirimlerden doğacak hak kayıplarını kabul ve taahhüt etmiş olacaksınız.
  • ♦ Kesin Kayıt için aşağıdaki linkte yer alan duyuruyu inceleyebilirsiniz.

DERS İÇERİKLERİ:

• ♦ 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulunda Üniversitemizden ders almak isteyen öğrencilere ıslak imzalı ders içerikleri belgesi verilmeyecektir. Başvuruda bulunacak ilgili öğrenciler https://obs.aku.edu.tr/oibs/bologna/ adresinden ders içeriklerine ulaşılabileceklerdir.
12 Temmuz 2023, Çarşamba 10461 kez görüntülendi