2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt yenileme işlemleri Turizm Fakültesi için (10-14 Eylül 2018) ,Veteriner Fakültesi için (10-16 Eylül 2018) tarihlerinde, diğer tüm birimlerimiz için ise 17 Eylül 2018 – 23 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

İkinci Öğretim öğrencileri ile normal öğrenim süresini aşan Normal Öğretim öğrencilerinin harç yatırma işlemleri 17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Vakıfbank şubelerinden (21.09.2018 Mesai bitimine kadar), Vakıfbank internet şubesinden ve Vakıfbank ATM’lerinden yapılabilecektir. Turizm ve Veteriner Fakülteleri için ise yukarıda belirtilen tarihlerde yapılabilecektir.

Öğrencilerimiz ders kayıtlarını internet üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemlerine (OBİS) erişerek (http://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci) yapacaklardır.

YENİ KAYIT ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE: Yeni kayıt yapan öğrencilerimiz de aynı tarihlerde ders kayıtlarını tamamlayacak olup, yukardaki linkten giriş yapacaklardır. Kullanıcı adı alanına öğrenci numarası, Şifre alanına da TC Kimlik numaralarının ilk 5 hanesini (daha önce değiştirmediler ise) gireceklerdir.

İnternet ortamında ders kaydını tamamlayan öğrencilerimiz, ders kayıtlarını kesinleştirmeleri gerekmektedir. Ders kaydı kesinleştirilen öğrencilerin danışman onayları Turizm ve Veteriner Fakültesi için 17.09.2018 Pazartesi, diğer tüm birimlerimiz için ise 24.09.2018 Pazartesi mesai bitimine kadar danışmanları tarafından yapılacaktır. Öğrencilerin kayıt yenileme tarihlerinde ayrıca gelmelerine gerek yoktur.

Ders kayıtlarını tamamladığı halde sorun olan öğrenciler, Turizm ve Veteriner Fakültesi için 17-19 Eylül 2018 tarihleri arasında diğer tüm birimlerimiz ise 24-26 Eylül 2018 tarihleri artasında Danışmanları nezaretinde düzeltme yapabileceklerdir.

Müfredatlarında ya da alttan “Alandışı Seçmeli Ders” i olanlar kayıt ekranlarında yer alan, alan dışı ders havuzundan bir tane ders seçebileceklerdir. Derslerin kontenjanı 50 ile sınırlıdır.

Turizm ve Veteriner Fakültesi için 17.09.2018 Pazartesi günü diğer tüm birimlerimiz ise 24.09.2018 Pazartesi günü itibari ile 2018-2019 Güz yarıyılı dersleri başlayacak ve dersler zamanında yürütülecektir. Öğrencilerin derslere devam durumları düzenli bir şekilde kayıt altına alınacaktır.

Kayıt Yenileme Tarihlerinde Ders Kaydı Yapmayan/Yapamayan Öğrenciler:

23.09.2018 Pazar günüden sonra ders kayıt kesinlikle yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra kayıt yenileme ancak mazeretlerini belgelemeleri kaydı ile “Birim Yönetim Kurulu” nun mazeretini uygun görmesi halinde gerçekleştirilebilecektir.

** Ders kayıtlarının nasıl yapılacağına dair, Ders Kayıt Kılavuzu dokümanına ulaşmak için tıklayınız

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

07 Eylül 2018, Cuma 13695 kez görüntülendi